<< 2015. október >>
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31                

banner
Győri kulturúlis információk
csütörtökpéntekszombatvasárnaphétfőkeddszerda
- Pinnyédi esték - 2015 - Újvárosi esték - 2015 -
Állandó kiállítás
Esemény
Évforduló
Filmklub
Időszaki kiállítás
Klub
Koncert
Mozi
Program
Sport
Színház
Tanfolyam
Vidék
Partnereink
Gyor
VihaRock
Hírcsatornáink
   
Győri Fesztivál és Rendezvényszervező Iroda
9021 Aradi vértanúk útja 16.
telefon: +36-96-326-259 fax: +36-96-550-837
email: info@fesztivalirodagyor.hu
honlap: innen elérhető

GYŐRI FESZTIVÁL ÉS RENDEZVÉNYSZERVEZŐ IRODA

Győr város életében mindig kiemelt szerepet kapott a kulturális értékek ápolása, támogatása. A rendszerváltó években megkezdődött a kulturális közélet átrendeződése, új kulturális színterek, új típusú kulturális civil kezdeményezések pezsdítették meg a hagyományos kulturális kínálatot.

Túlzás nélkül elmondható, hogy Győr az elmúlt években fesztiválvárossá fejlődött, a város és a hozzánk látogató érdeklődők, turisták igazi örömére.

A Győri Fesztivál és Rendezvényszervező Irodát 2001. áprilisában hozta létre Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, az újonnan megalakult intézmény feladata azonban nem új keletű. Egyrészt kultúra ügyének szolgálata a városban nagy hagyományokra tekint vissza, a Fesztivál Iroda feladatkörének gerincét alkotó fesztiválszervezés korábban az időközben megszüntetett Városi Művelődési Központ által valósult meg; másrészt a rendezvényszervezés magas színvonalú ellátását a korábban is e területen dolgozott, nagy tapasztalatokkal rendelkező szakember gárda garantálja. Intézményünk egyik kiemelt célja a szakmai tevékenység eddigi határainak kitágítása, a már bevált, nagy népszerűségnek örvendő fesztiváli rendezvények, a társadalmi és állami ünnepek, városi programok mellett a kultúra és a rendezvényszervezés további területeire.

Városunk egyik legrangosabb kulturális eseménye a már több mint harminc éves múltra visszatekintő Győri Nyár Nemzetközi Kulturális Fesztivál. A fesztivál legnagyobb értéke, hogy az elmúlt években a magas művészetek kevés létszámú látogatója kliséből kitörve a város igazán kedvelt, nagy tömegeket mozgató - igényesen szórakoztató populáris fesztivállá alakult át.

A város kiemelkedő fesztiváli eseményeinek legfiatalabbika a Győri Tavaszi Fesztivál, mely a Budapesti Tavaszi Fesztiválhoz kapcsolódva szerveződik, 2002-ben a hatodik alkalommal.

A Fesztivál Iroda olyan bázis, mely önállóan szervezi, bonyolítja a Győri Nyár, a Zenepavilon, a Tavaszi Fesztivál eseményeit. Jelenlétével, kapcsolataival, infrastrukturális hátterével erősíti az egyéb városi fesztiválok sikeres megvalósulását. A Fesztivál Iroda együttműködik a város művészeti és közművelődési intézményeivel, a Kulturális Irodával, összefogja a Városi Művészeti Tanács munkáját, mely a városi kulturális intézmények képviseletéből jött létre a különböző fesztiváli események sikeres lebonyolítására.
Az oldal tartalmának felhasználásával kapcsolatban, kérjük olvassa el az Impresszumot!

   
Keresés:
Keresés az adatbázisban
Hírek
Bezerédj-kastély
Cinema City
Esterházy-palota
Fruhman-ház
Gyermekek Háza
József Attila Művelődési Ház
Kisfaludy Károly Könyvtár
Kreszta-ház
Magyar Ispita
Nemzeti Színház
Nemzeti Színház, Kisfaludy-terem
Püspöki udvarbíróház
Richter János Hangverseny- és Konferenciaterem
Rómer Ház
Újvárosi Művelődési Ház
Várkazamata - Kőtár
Vaskakas Bábszínház
Vastuskós ház
Zsinagóga
banner